De tablet laadt niet meer op

Het kan een keer voorkomen dat de accu van de tablet erg langzaam oplaadt of helemaal niet meer oplaadt. Soms komt er ook weleens iemand bij me met de vraag : “Mijn tablet laadt alleen nog maar op als hij uitstaat, als hij aan staat wil hij niet meer opladen”.
Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • de usb kabel is geknikt of is door ouderdom helemaal versleten.
  • de adapter is defect dit kun je controleren door aan de adapter te voelen tijdens het laden. Voelt hij niet warm aan, dan is de adapter waarschijnlijk defect.
  • tussen de laadt connectors van de tablet zit vuil deze kunt u met droge lucht uit een bus schoonblazen of met een plastic tandenstoker schoonpeuteren.
  • Het kan voorkomen dat iemand de stekker van de lader te hard handig op de connector van de tablet drukt of te hard de stekker uit de tablet trekt. Hierdoor is de kans zeer groot dat de connector krom buigt en dan wil de tablet ook niet meer goed laden.
    Als je niet goed kan zien of de connector krom is, dan kun je de stekker iets harder aandrukken. Begint hij te laden tijdens het aandrukken en stopt hij weer met laden als je de stekker weer loslaat. Dan is de kans groot dat de connector krom is. U doet er dan verstandig aan om dan contact met ons op te nemen.