Afgedankte harde schijven

Er komt weleens een tijd dat uw desktop pc of laptop kapot gaat of niet meer van deze tijd is en deze gaat u vervangen voor een nieuwe. Bij een kapotte computer  hoeft de harde schijf niet persé kapot te zijn. Bij het inleveren of afdanken van de oude computer (recyclen of inleveren bij een kringloop winkel). Word er vaak niet aan gedacht om de data die nog op de harde schijf staan te vernietigen. Door bijvoorbeeld partities te verwijderen of een low format uit te voeren bent u er zeker van dat alle data is gewist. Als u de oude of kapotte computer bij een recycle centrum gaat inleveren, doet u er verstandig aan om een gat door de plaat en de chips van de harde schijf te boren. Dan weet u zeker dat er niemand meer bij uw data kan komen. We maken regelmatig mee dat iemand een tweedehandse computer via bijvoorbeeld marktplaats koopt en vervolgens staan er nog persoonlijke data van de vorige eigenaar op de computer. Zoals  gebruikersnamen, wachtwoorden, bsnnummer, rijbewijs nummer, financiële gegevens, persoonlijke foto’s en persoonlijke mailtjes. Voor criminele is dit heel erg fijn maar niet voor u. Zo kunnen ze namelijk u hele leven kapen en geestelijk of financieel benadelen. Zorg er zorgvuldig dat echt alle data van de schijf is verwijderd.
Dit geld trouwens ook voor externe harde schijven.
Nogmaals u weet nooit waar u oude computer of externe schijf uiteindelijk terecht komt!!!!!