Wacht niet langer met overstappen op Windows 8.1

Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?

De afgelopen 12 jaar heeft Microsoft ondersteuning voor Windows XP geboden. Maar in samenwerking met onze hardware- en softwarepartners willen we ons nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat we nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden. Dit betekent dat er geen technische ondersteuning en geen beveiligingsupdates voor Windows XP meer worden geleverd.

Microsoft is ook gestopt met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP. Als Microsoft Security Essentials al op je pc was geïnstalleerd, blijf je gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op je pc ontvangen. Maar onthoud dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met Windows XP niet veilig zijn en risico lopen geïnfecteerd te raken.

Wat gebeurt er als ik Windows XP blijf gebruiken?

Als je Windows XP ondanks het stoppen van de ondersteuning blijft gebruiken, blijft je pc gewoon werken, maar is deze mogelijk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Internet Explorer 8 wordt ook niet langer ondersteund. Dus als jouw Windows XP-pc verbonden is met internet en je gebruikt Internet Explorer 8, dan loopt je pc mogelijk extra gevaar. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op de nieuwste Windows-versies richten.