Alle berichten van metchel

De tablet laadt niet meer op

Het kan een keer voorkomen dat de accu van de tablet erg langzaam oplaadt of helemaal niet meer oplaadt. Soms komt er ook weleens iemand bij me met de vraag : “Mijn tablet laadt alleen nog maar op als hij uitstaat, als hij aan staat wil hij niet meer opladen”.
Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • de usb kabel is geknikt of is door ouderdom helemaal versleten.
  • de adapter is defect dit kun je controleren door aan de adapter te voelen tijdens het laden. Voelt hij niet warm aan, dan is de adapter waarschijnlijk defect.
  • tussen de laadt connectors van de tablet zit vuil deze kunt u met droge lucht uit een bus schoonblazen of met een plastic tandenstoker schoonpeuteren.
  • Het kan voorkomen dat iemand de stekker van de lader te hard handig op de connector van de tablet drukt of te hard de stekker uit de tablet trekt. Hierdoor is de kans zeer groot dat de connector krom buigt en dan wil de tablet ook niet meer goed laden.
    Als je niet goed kan zien of de connector krom is, dan kun je de stekker iets harder aandrukken. Begint hij te laden tijdens het aandrukken en stopt hij weer met laden als je de stekker weer loslaat. Dan is de kans groot dat de connector krom is. U doet er dan verstandig aan om dan contact met ons op te nemen.

 

Afgedankte harde schijven

Er komt weleens een tijd dat uw desktop pc of laptop kapot gaat of niet meer van deze tijd is en deze gaat u vervangen voor een nieuwe. Bij een kapotte computer  hoeft de harde schijf niet persé kapot te zijn. Bij het inleveren of afdanken van de oude computer (recyclen of inleveren bij een kringloop winkel). Word er vaak niet aan gedacht om de data die nog op de harde schijf staan te vernietigen. Door bijvoorbeeld partities te verwijderen of een low format uit te voeren bent u er zeker van dat alle data is gewist. Als u de oude of kapotte computer bij een recycle centrum gaat inleveren, doet u er verstandig aan om een gat door de plaat en de chips van de harde schijf te boren. Dan weet u zeker dat er niemand meer bij uw data kan komen. We maken regelmatig mee dat iemand een tweedehandse computer via bijvoorbeeld marktplaats koopt en vervolgens staan er nog persoonlijke data van de vorige eigenaar op de computer. Zoals  gebruikersnamen, wachtwoorden, bsnnummer, rijbewijs nummer, financiële gegevens, persoonlijke foto’s en persoonlijke mailtjes. Voor criminele is dit heel erg fijn maar niet voor u. Zo kunnen ze namelijk u hele leven kapen en geestelijk of financieel benadelen. Zorg er zorgvuldig dat echt alle data van de schijf is verwijderd.
Dit geld trouwens ook voor externe harde schijven.
Nogmaals u weet nooit waar u oude computer of externe schijf uiteindelijk terecht komt!!!!!

Het sneller maken van u mac computer

Wilt u, uw mac computer een boost geven. Dan is een SSD de ideale oplossing om uw computer een stuk sneller te maken. Wij kunnen u hiermee helpen.  We kunnen uw oude mechanische harde schijf vervangen met een snellere SSD en maken van uw oude harde schijf een externe backup schijf.

20150812_022154

 

 

 

 

Onderhoud Mac computers

Nu is het ook mogelijk om uw Apple Mac bij ons te laten onderhouden.
Opschonen of een schone OS X installatie is bij ons mogelijk.
We kunnen de werkgeheugen uitbreiden en de oude hardeschijf vervangen met een SSD opslagmedia.
Met  printer en software problemen kunnen we u ook op afstand helpen.

Windows 10 upgrade

Vanaf 29 juli kunnen alle computers die voorzien zijn van Windows 7, Windows 8 en 8.1 een jaar lang gratis ge-upgrade worden naar Windows 10. Heeft u geen idee hoe u moet upgraden?
Dan kunnen wij voor €40 uw systeem upgraden naar Windows 10.

 Microsoft stapt af van ‘major releases’ na Windows 10

Door Steven Swart vrijdag 8 mei 2015 17:12, bron: The Verge


Het besturingssysteem Windows van Microsoft kent men al heel wat jaren en wordt elke paar jaar vernieuwd. De nieuwste versie gaat als Windows 10 door het leven en zal volgens Microsoft de laatste ‘major release’ zijn.Hiermee bedoelt Microsoft dat het als het ware met modulaire componenten gaat werken en gelijkmatig via updates onderdelen gaat vernieuwen. Hiermee hoeft het besturingssysteem maar slechts eenmalig te worden aangeschaft, waarbij men de gehele levensduur van een computer gratis updates ontvangt en zo over de nieuwste Windows-versie beschikt. Grote aankondigingen van nieuwe versies zoals men die nu kent, zullen dus tot het verleden behoren.Het is de bedoeling dat de consument na de aanschaft van een kant-en-klare computer, laptop of eventueel een losse licentie geen zorgen meer heeft wat betreft het besturingssysteem. De aanschafprijs zit namelijk in de prijs van de OEM verwerkt en de updates volgen als het goed is vanzelf. Verder is het ook zo dat Windows 10 een gratis upgrade zal zijn voor consumenten die het eerste jaar overstappen vanaf Windows 7 of 8.1. Windows wordt dus geen betaald abonnement, maar een constant evoluerend OS.

Wacht niet langer met overstappen op Windows 8.1

Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?

De afgelopen 12 jaar heeft Microsoft ondersteuning voor Windows XP geboden. Maar in samenwerking met onze hardware- en softwarepartners willen we ons nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat we nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden. Dit betekent dat er geen technische ondersteuning en geen beveiligingsupdates voor Windows XP meer worden geleverd.

Microsoft is ook gestopt met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP. Als Microsoft Security Essentials al op je pc was geïnstalleerd, blijf je gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op je pc ontvangen. Maar onthoud dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met Windows XP niet veilig zijn en risico lopen geïnfecteerd te raken.

Wat gebeurt er als ik Windows XP blijf gebruiken?

Als je Windows XP ondanks het stoppen van de ondersteuning blijft gebruiken, blijft je pc gewoon werken, maar is deze mogelijk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Internet Explorer 8 wordt ook niet langer ondersteund. Dus als jouw Windows XP-pc verbonden is met internet en je gebruikt Internet Explorer 8, dan loopt je pc mogelijk extra gevaar. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op de nieuwste Windows-versies richten.